Resa till Madrid 2018: Dag 3

Resa till Madrid 2018: Dag 3
Torsdag 5/4-18
Ny dag, nya tag! Skoldagen började 09.30 som vanligt och började direkt. Vi satt i våra separata grupper och började med vart vi avslutade dagen innan. Fler ord sparades i ordförrådet och nya sätt att uttrycka sig på upptäcktes.
Spanska 6 gruppen delades in i grupper om 3, där vi fick ett problem som vi skulle intervjua folk om. Vi förberedde våra frågor och gick ut på stan för att diskutera frågorna med spanjorerna. Vi intervjuade alla olika sorters människor, turister från andra delar av Spanien, Polismän, småbars familjer, par osv. Alla tre grupper fick problem som ungdomarna i Spanien bemöter, ex slang, el Botellón (illegal samlingsplats där man dricker) och arbetslöshet bland unga (Nini). När intervjuerna hade gjorts, kom vi tillbaka till klassrummen och diskuterade våra resultat. Uppgiften gjordes för att använda vår spanska med ett mer flyt samt förbereda oss inför olika ämnen som kan komma upp på provet.
  
Efter rasten och byte av lärare höll Steg 5 gruppen en liten presentation om Malmö till läraren och hon ställde många frågor som de svarade på. De berättade om livet i Malmö, maten och såklart våra ärade traditioner så som Valborg och Midsommar. Allt skedde på spanska och att förklara ”Små grodorna” på spanska var rätt så intressant.
Efter skoldagen var det dags för ännu en aktivitet och idag skulle vi lära oss att dansa Salsa! Vi hade en timmes danslektion, och det var en utmaning. 17 ungdomar som dansar fram och tillbaka var en intressant syn… Vissa av oss var födda med rytmen i kroppen och andra borde nog hålla sig till att enbart lära sig språket… När vi var klara med dansen, var vi svettiga, andfådda och hungriga. Carlos och Jonas gav oss en timme till att fräscha upp oss innan vi skulle bege oss mot Palacio Real de Madrid. Det är det officiella residenset för spanska kungahuset, även om kungen nu för tiden använder det enbart för att fira olika statsceremonier såsom galafester, luncher, överlämnande av utmärkelser och för audienser. Med en yta på 135.000 m2 och 3.418 rum, är slottet det största kungliga slottet i Europa.
    
Kungafamiljen bor inte där utan i Zarzuelapalatset, lite utanför Madrid. Kungaparet anser att residenset där lättare kan bevara deras enskildhet än ett palats av de dimensioner som palatset i Madrid har. Det var kungens föregångare Alfons XIII av Spanien som var den siste monarken som hade palatset som bostad och Manuel Azaña var den siste statschefen som bodde där.
Palatset var bland det finaste vi hade sett, och tyvärr gick vi inte in, men promenerade i parken runt om.  Efter vår vandring gick alla vår egna väg för att äta och upptäcka mer av staden.

0 Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*