Resa till Logroño- En dag i parken

Resa till Logroño- En dag i parken

Vår första heldag i Spanien spenderades i en park. Det var mycket vackert väder den dagen med sol och upp mot 20 grader. Först visade våra spanska vänner oss runt i parken.

Ett exempel på faunan i parken

Första stoppet var dammen där vi matade fiskarna, ankorna och en svan. Fiskarna var gigantiska, personligen var jag helt säker på att de lätt kunnat svälja ankans huvud helt om de hade velat. Som tur var hade vi bröd åt dem istället så inga ankor mördades den dagen.

Svanen och fiskarna i dammen

När brödet var slut fortsatte vi över en bro och såg den fantastiska naturen. Spanien har ett fantastiskt landskap och Logroño är inte ett undantag. Spanjorerna blev nog lite otåliga vid några tillfällen för vi svenskar stannade hela tiden för att ta bilder, men vad förväntar dem sig? Vi var helt förtrollade av allt från de vackra växterna till den bergiga horisonten.

Vid ett tillfälle stannade vi vid en lekplats så att några av oss kunde åka linbanan som fanns där. Medans de gjorde det försökte vi andra att konversera med våra vänner på spanska med blandade resultat. När man är van vid att höra svenska hela tiden är det inte lätt att växla till att förstå spanska och det är än svårare att tala det. Men med vår staplande spanska och spaniorenas engelska klarade vi oss bra nog för att lära känna varandra bättre.

Efter bilder, linbanor och samtal bestämde vi oss för att titta på djuren de hade i en del av parken. Det var en liten bit att gå men det tog inte lång tid att komma fram till inhägnaderna. Tyvärr var dessa stängda och det enda vi fick se var åsnornas inhägnad. Trots detta tror jag att vi alla uppskattade promenaden, framför allt då vi fick se en stor gräsplätt fylld med små blommor som fick hela stället att lukta fantastiskt.

Därefter var vi alla hungriga och gick till några picknick bord för att äta lunchen våra värdfamiljer hade förberett.

Vi stannade vid borden och spenderade resten av dagen med att lära känna varandra, turas om att spela olika sorters musik, och spela kortspel.

0 Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*