Laos: Våra första dagar

Laos: Våra första dagar

Hej!

Det har nu gått 3 dagar sedan vi kom till Luang Prabang. Resan började senare än tänkt eftersom Viktor i sista sekund upptäckte att plånboken saknades. Som om det inte var nog med det så fick han samtidigt näsblod, men vi kom iväg ändå.

Första flygresan som varade i 10 timmar tog oss till Bangkok, det fanns underhållning av alla slag – så pass att Karl spelade barnspel så mycket att skärmen gick sönder efter halva resan. Några rader framför oss satt Lars-Göran och sov med ögonbindel och enstaka pauser för stretching. Väl i Bangkok gick tiden fort då vi sov utanför gate C5. Efter 6 timmar steg vi på det lilla planet som tog oss över bergen till Luang Prabang. Här gick det inte lika bra för LG som bytte bort sin fönsterplats för att underlätta toabesök – det blev väldigt många.

Synen vi möttes av när vi kom till hotellet var häpnadsväckande med en underbar trädgård, trevlig personal och väldigt fina rum. Vi vill inte glömma att nämna den otroliga värmen och den vackra naturen som omger staden. Vi sov gott efter den långa flygresan men väcktes tidigt av traktens tuppar. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vår första hela dag i Laos startade med en tur till stan över bambu-bron. I stan kollade vi runt litegrann och bekantade oss med omgivningarna. Besöket blev kort delvis på grund av LGs dåliga mage men också våra trötthet efter flygresan. På hotellet tog vi det sedan lugnt, vilade och doppade oss i poolen. Mot kvällen åt vi middag på en restaurang vid floden med sällskap av britter. Efteråt fick vi idén att besöka nattmarknaden som anordnas varje kväll.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Idag lånade vi hotellets cyklar och tog en tur till ett museum där Hellvi skulle boka en intervju. Turen fortsatte till olika ställen som alla var stängda denna söndag, och slutligen till platsen där stadens två floder möts. Efter det var det dags att hämta Heléne vid flygplatsen. Heléne som inte visste om att hon skulle hamna här förrän i onsdags då hon fick ett samtal från Annette som olyckligtvis trillat och förvärrat en skada i knät vilket förhindrade henne från att åka hit. Annette är personen som ligger bakom hela resan, har organiserat allt och haft kontakt med alla så det olyckliga beskedet om hennes skada gjorde ingen glad. Som tur var kunde Heléne ställa upp, och ligger i detta nu och vilar efter sin långa resa. Under denna vila har resten av oss hunnit vara runt på flera marknader i jakt på fyra CD-spelare till de fyra skolor vi besöker under veckorna. Efter många om och men står där fyra stycken nedprutade CD-spelare på Hellvis rum redo att delas ut.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Imorgon kommer första skolan besökas av Heléne och Hellvi medan Viktor, Karl och LG tar sig till centrum för vattenförsörjning där dom ska försöka intervjua någon slags manager för sina gymnasiearbeten. Mer om detta i nästa inlägg.

0 Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*